1) Rå østers.
Ifølge Marler har han i de sidste fem år set flere eksempler på folk, der har fået madforgiftning efter at have indtaget rå østers, end han har oplevet gennem de seneste tyve år tilsammen. Marler forklarer, at den globale opvarmning har hævet temperaturerne i havene, hvilket giver perfekte forhold for sygdomsfremkaldende bakterier og viruspartikler, der ender i de østers. som vi forbrugere slubrer i os.
2) Forskåret og vasket frugt og grønt.
Bill Marler fortæller at han undgår disse som pesten. Det er selvfølgelig dejligt belejligt og nemt, at frugt, salat og andre grønsager på forhånd er skåret og vasket, men Marler vurderer, at dette betyder større risiko for at madvarerne bliver kontamineret. I stedet køber han uvasket frugt og grønt og fortærer det indenfor tre til fire dage, for at nedsætte risikoen for listeria – en bakterie, der trives i dit køleskab.
Her er seks madvarer jeg ikke tør indtage